HG Makelaars

Aanbod van huizen in Aarle-rixtel

AARLE-RIXTEL, Kerkstraat 19

€375.000 kosten koper
Verkocht

AARLE-RIXTEL, Koudemaas 10

€439.000 kosten koper
Verkocht

AARLE-RIXTEL, Albers Pistoriusstraat 13

vraagprijs €0 kosten koper
Verkocht

Makelaar Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel is een klein dorp ten noorden van Helmond. De gemeente heeft echter een oppervlakte vergelijkbaar aan Bakel. Dit komt doordat er veel landschappen zoals boerderijen en natuur om het dorp heen liggen. HG makelaar Aarle-Rixtel raadt deze locatie dan ook zeer aan als u op zoek bent naar een woning in een rustige omgeving!

Woningen en prijzen

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Aarle-Rixtel is in het afgelopen jaar sterk gestegen. Waar de gemiddelde waarde van €242.000 in 2016 naar slechts €253.000 in 2018 steeg, was de gemiddelde woningwaarde in 2019 maar liefst €271.000.

De woningen in het portfolio van HG makelaar Aarle-Rixtel liggen gelijk aan de bovengenoemde waarde van 2019. De gemiddelde prijs van woningen in het portfolio ligt namelijk op ongeveer €325.000 omdat het dorp voornamelijk veel vrijstaande huizen kent. In het centrum zal u dan ook meer twee-onder-een-kapwoningen vinden dan blokwoningen.

Cultuur en recreatie

Net zoals de omliggende dorpen is Aarle-Rixtel op zich niet geheel rijk aan winkelstraten en detaillisten. Uiteraard vindt u genoeg supermarkten en horeca. Een aantal kappers en overige benodigdheden zijn zeker in het dorp gevestigd. Voor uniekere winkels zoals een tattooshop zult u echter wat verder moeten reizen naar bijvoorbeeld Helmond.

HG makelaar Aarle-Rixtel kent geen uitgaansgebied of een uitgesproken dorpscentrum waar in de nachtelijke uren veel activiteit is. Het gebied is tamelijk rustig en dus ook een aangename woonomgeving voor ouderen of als u liever de rust op zoekt.

Het dorp is uniek in de trant van sport, omdat er geen doorsnee sportverenigingen zitten voor bijvoorbeeld voetbal, basketbal of tennis. In plaats daarvan is er in Aarle-Rixtel ruimte voor schietsport, scouting en tafeltennis.

Meer informatie

Geïnteresseerd geraakt in het aanbod van HG makelaar Aarle-Rixtel. Dan adviseren wij om eens contact op te nemen met een van onze makelaars. Wij staan klaar om uw vragen omtrent aankoop te beantwoorden, alsmede ondersteuning te bieden bij de verkoop van uw huis.

Is Aarle-Rixtel toch niks voor u? Geen zorgen! HG makelaars is actief in de woonsector van de regio Eindhoven tot de regio Nijmegen, op de grens van Gelderland. Neem dus ook eens een kijkje in ons overige aanbod!