HG Makelaars

Aanbod van huizen in Gemert

Makelaar Gemert

Welkom in Gemert. Een verstedelijkt dorp in hartje Brabant. Gelegen tussen Eindhoven en het Gelderse Nijmegen zorgt onze makelaar Gemert ervoor dat u zich thuis voelt in de zuidelijke sferen. Het dorp met stadsrechten is overigens gelegen in de Peelrand. De Peel is een afgegraven hoogveengebied op de provinciegrens van Brabant en Limburg. Het vormde voor meerdere eeuwen een rijksgrens, strekkende van Grave tot Weert.

Geschiedenistour met uw makelaar Gemert

Hoewel de exacte datum niet bekend is, plaatst de vestiging van Gemert als een zelfstandige gemeente zich rond 1220 of zelfs eerder. Op dit moment trad Rutger van Gemert toe tot de Duitse Orde. Met deze toetreding schonk hij al zijn bezittingen, waaronder de heerlijkheid Gemert, aan de Orde. Dit was een startschot voor het gezamenlijk beheer van de heerlijkheid door zowel de heer van Gemert als de commandant van de Duitse Orde.

Vanaf dit punt heeft de gemeente velen eigenaren gekend, ook wel Heren. Eeuwen gingen voorbij waar de conflicten over het bezit tussen de Heren en de Duitse Orde geen einde kende. Hoewel Gemert 1948 werd bezet door de Staten-Generaal der Nederlanden, was het einde van de heerlijkheid in zicht met de opmars van de Franse troepen in 1794. Onder leiding van Napoleon Bonaparte werd in 1809 de Duitse orde opgeheven.

In de twee eeuwen opvolgend heeft Gemert, nu als zelfstandige gemeente, de nodige wisselingen van leiderschap gekend. Totdat het einde van de Tweede Wereldoorlog ertoe leidde dat Gemert fuseerde met Milheeze en Bakel tot de gemeente Gemert-Bakel.

Belevenissen en bezienswaardigheden

HG makelaars zal u begeleiden door de variabele woningen welke te vinden zijn in het dorp. Het centrum zich prijst op haar oudhollandse architectuur. De woningen omsluitend zijn afwisselend nieuw, oud en op middelmatige leeftijd. Voor elke smaak is er vulling wanneer u een woning zoekt via makelaar Gemert.

In het hart van het dorp ligt het Kasteel van Gemert. Aangesloten aan dit kasteel vindt u het kasteelpark. Dit park bevat een klein tal van bezienswaardigheden waaronder de beroemde mammoetboom. Aan te noordoostelijke zijde van het kasteel komt u het centrum tegemoet, terwijl direct tegenovergesteld de historische hoeven liggen.

HG Makelaar Gemert plaatst u in een stadsdorp gevuld met winkels en consumentenbenodigdheden. Denk hierbij aan de lokale Zeeman, zowel als uw nieuwe kapper. Ook in Gemert is voor elke niche wel een winkel te vinden.

De horeca betrekt voornamelijk cafés en restaurants. In Gemert zijn slechts twee uitgaansgelegenheden, wat aanspoort om het nachtleven in Helmond of Eindhoven op te zoeken. Zo blijft het dorp ook ’s nachts een dorp.

Woningstijl

De woningen in het portfolio van HG makelaar Gemert zijn gevarieerd in bouwstijl. Er zijn simpelere blokwoningen verkrijgbaar voor onder reguliere woningprijzen. Echter kent Gemert veel unieke straten met elk eigen bouwstijlen. Zo zijn er moderne nieuwbouwwoningen alsmede de oudhollandse, boerderij-achtige en vrijstaande woningen.